top of page
  • Challengize team

Nyhetsbrev mars 2021

Påskracet 2021 för Cancerfonden

Vi vill inspirera till mer och förebyggande hälsa - i allt vi gör! Från våra digitala hälsoutmaningar till svettiga digitala träningspass via Zoom. Tidigt förra året utvecklade vi ett koncept vi kallar Run Corona där företag och privatpersoner kan ta del av all vår kunskap och erfarenhet av att arrangera virtuella lopp.


Under hösten genomförde vi Lucia Race till förmån för Barncancerfonden och hade hela 3500 deltagare som sprang ihop en donation på över 160.000kr. På alla hjärtans dag sprang vi digitala hjärtan i Love Run och över 1300 personer sprang ihop en donation till Hjärt-Lungfonden på 42.000kr.


Nu erbjuder vi ett nytt virtuellt lopp för att främja hälsan och ha kul med familjen, vänner och kollegor. Påskracet 2021 för Cancerfonden den 3:e april blir ett roligt och hälsosamt event på påskafton där fokus ligger på att springa med mycket påskkänsla och ha kul ihop, där du är men digitalt med alla andra. Klä ut dig till påskkärring, hare eller spring med fjädrar i håret. Allt överskott går till Cancerfonden. Läs mer och anmäl på www.runcorona.se


Mät företagets metaboliska ålder med Tanitavåg

Hur gammal är du på insidan? Är din kropp i balans? Hur är dina muskler och fett fördelade? Det och mycket mer kan du få svar på med en så kallad Tanitavåg.


Tanita är världsledande på marknaden och tillhandahåller vågar som använder sig av avancerad bioimpedans teknik och som är medicinskt validerade. Tekniken går ut på att skicka en svag växelström genom kroppen som bygger på principen att bland annat blod, muskler, fett och skelett har olika ledningsförmåga och på så sätt beräknar den din kroppssammansättning.


Du får en fullständig kroppssammansättningsanalys på mindre än 30 sekunder och värden som är relevanta för din hälsa såsom fettprocent, muskelmassa, kroppsvätska, visceralt fett och metabolisk ålder.

När ni är tillbaka på kontoret boka in en mätning och analys åt personalen. Sen kan ni summera företagets metaboliska ålder och sätt ett nytt typ av mål - “vi ska bli 5 år yngre som företag på ett år tillsammans med Challengize!”.Functional Range Conditioning - Prova på gratis!

Functional Range Conditioning (FRC) är en ny träningsform som kommit till Sverige ända från Kanada och är utvecklat av muskuloskeletala experten Dr. Andreo Spina.


I FRC träning fokuserar man på varje enskild led. Med vetenskapliga metoder som passivt och aktiv jobb för att uppnå ett förbättrat rörelsesystem som innebär flexibilitet, styrka och kontroll. Det i sin tur skapar elasticitet och ökad belastningskapacitet i lederna vilket gör att vi kan förebygga skador och utveckla godare ledhälsa.


Låter det lite flummigt? Det gjorde säkert yoga också på 70-talet när det introducerades i Sverige. Det bästa sättet att bilda din egen uppfattning är att testa ett pass med oss.


Tillsammans med vår träningskonsult Sofi Tiozon bjuder vi in till ett gratis “prova på” pass via Zoom den 18/3 kl 11.00. Det enda som behövs är en avskild plats, en mjuk matta (t.ex. yogamatta) så att du kan göra övningarna samtidigt som du ser och hör Sofi. Gå med i passet någon minut innan det startar så kommer vår VD Nicholas och Sofi ta hand om er under passet.bottom of page