Hållbart företag

Bli ett friskt, välmående och hållbart företag ni med

Friska, välmående och aktiva medarbetare skapar attraktiva arbetsgivare och lönsamma företag. Därför tycker vi också att det är viktigt att lyfta dessa företag.

Våra kunder ökar i genomsnitt sin wellbeing med hela 12%

Företag som gör hälsosamma val och underlättar för sina medarbetare att göra detsamma har mycket att vinna.

Glada och hälsosamma medarbetare hittar man på glada och hälsosamma arbetsplatser. Låt de här 5 välkända företagen inspirera dig.

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Korpen Challenge

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet använder årligen Challengize för att utmana arbetsplatser i Korpen Challenge. Under hösten 2020 deltog över 1400 personer från arbetsplatser i hela landet som exempelvis Telia, Ericsson, SAAB samt kommuner som Kristinehamns Kommun och Älvdalens Kommun.

Med resultat som ökad aktivitetsnivå med 10,4%, wellbeing med 6,2% och minskad stress med 9,1% är Korpen Challenge en stor återkommande framgång för folkhälsan. 

Allianz health challenge

Allianz Stronger Together Challenge

Allianz medarbetare över hela UK rörde tillsammans på sig hela180 887 km under Stronger Together Challenge och samlade in totalt 40 950 GBP till sin välgörenhetspartner MIND – the mental health charity.

 

Under 2020 har Stronger Together Challenge gett medarbetarna både ökad motivation och kontakt under lockdown. Genom att logga sina hälsosamma aktiviteter i Challengize app har lagen tävlat om fina priser och samtidigt samlat in Charity Points till MIND. Aktiviteterna har varierat från löpning, promenader och cykling till inomhusaktiviteter som yoga, aerobics och energifyllt hushållsarbete. Under sin Challenge har Allianz även tagit del av skräddarsydda mini-Challenges och träningspass.

Stora Enso Global - Oberstdorf Health Challenge

Stora Enso anlitar återigen Challengize som partner för att aktivera huvudsponsorskapet av skid-VM i Oberstdorf 2021 med interna hälsosatsningar.

Under året lanserades två digitala hälsoutmaningar genom Challengize vilket engagerade över 2400 anställda i hela organisationen. Inkluderat i utmaningarna var videobaserade träningspass för hemmaträning, digitala hälsotips samt interna tävlingar som erbjöds över 25,000 anställda i 30 länder. Med resultat som ökat välmående med 8,8% och minskad stress med 9,3% blev det uppskattade och nyttiga aktiviteter under året.

Stora Enso Oberstdorf
stadium health challenge

Stadium Staff Challenge

Stadium har anlitat Challengize som partner för Stadium Staff Challenge. En återkommande hälso- och teambuilding aktivitet internt mellan alla butiker i Norden och personalen på SK med en tydlig målsättning. Att så många Stadiumanställda som möjligt ska springa Midnattsloppet. 

Stadium Staff Challenge lanserades under 2019 och över 1600 anställda deltog. Wellbeing ökade med 5.5%, välmående med 8,4% och en minskad stress med 6,6%.
Join the movement!

SJ - långsiktig hälsopartner

SJ health challenge

SJ har varit en trogen kund under många år och vi älskar dem. Under fem års tid genomförde SJ totalt tio stycken Challenges tillsammans med oss. Varje gång har också Charity Points samlats in till bl.a. Barncancerfonden, Friends och Min Stora Dag.

 

Bara under 2017 har SJs totala well-being ökat med 13.9%. Läs mer om hur våra Health Points rapporter kan användas som ett strategiskt HR verktyg nedan.

TATA - En del av TCS Lidingöloppet

TATA health challenge

Tata Consultancy Services (TCS) ville göra en strategisk utveckling av huvudsponsorskapet av Lidingöloppet. Därför skapade de tillsammans med oss TCS Challenge som bestod av tre delar. TCS Online Challenge, TCS Running Clinics med Urban Tribes och deltagande i TCS Lidingöloppet.

De bjöd in sina VIP kunder att delta och skapade lag tillsammans med TCS konsulter. Med en stor Charity Points donation till Astrid Lindgrens Barnsjukhus blev TCS Challenge ett perfekt exempel på hur man kan koppla ihop hälsa, customer relations, sponsring och CSR på ett modernt och relevant sätt.

Företagshäla

Börja ert äventyr för att förbättra företagets välbefinnande 

Många företag vet värdet av att investera i en hälsosatsning. Det maximerar produktiviteten, ökar vinsten och framförallt förbättrar det medarbetarnas moral.
 
Så varför vänta?