top of page
Hållbart företag

Bli en hälsofrämjande arbetsplats ni med

Friska, välmående och aktiva anställda ger attraktiva arbetsgivare. Lär av lönsamma företag som jobbar för en hälsofrämjande arbetsplats.

QUote.png

Vår snabba tillväxt och högt uppsatta mål ställer krav på oss ledare att skapa goda förutsättningar för att våra anställda ska må bra, ha kul och lyckas på jobbet. De är vår viktigaste resurs och hälsoarbetet med Challengize hjälper oss att skapa engagemang, team-känsla och sprida glädje på jobbet.

 Robert Hasslund, VD, RSM Stockholm

QUote.png

Hälsosam arbetsplats –
RSM ett ledande exempel

På knappt ett år har de anställdas metaboliska ålder, kroppens hälsostatus, i snitt minskats med 2 år!

Företag som anammar ett hälsofrämjande ledarskap underlättar för sina medarbetare att göra detsamma och har därmed mycket att vinna som t.ex. ett attraktivt varumärke och tillväxt.

Ett företag som verkligen lyft sitt hälsoarbete till en ny nivå med Challengize är revisionsbyrån RSM. Målet är att bli Sveriges bästa arbetsplats genom glada hållbara medarbetare där rörelse och hälsa för alla är centralt i företagets aktiviteter och kultur för att nå dit. 

Våra kunder ökar i snitt sin wellbeing med 8% 

Låt några av våra kunder inspirera dig i arbetet med att få snurr på er företagshälsa.

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Korpen Challenge

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet använder årligen Challengize för att utmana arbetsplatser i Korpen Challenge. Under hösten 2020 deltog över 1400 personer från arbetsplatser i hela landet som exempelvis Telia, Ericsson, SAAB samt kommuner som Kristinehamns Kommun och Älvdalens Kommun.

Med resultat som ökad aktivitetsnivå med 10,4%, wellbeing med 6,2% och minskad stress med 9,1% är Korpen Challenge en stor återkommande framgång för folkhälsan. 

Morakniv (1).png

Get sharp with Morakniv

Morakniv imponerade med vassa mätbara resultat under företagets hälsoutmaning 2021. På sex veckor ökade de anställdas vardagsmotion med 20,5% med positiva effekter som 9% minskad stress och 3,5% förbättrad sömn.

 

Målet att få med så många som möjligt på utmaningen och att bara ha fått de mindre aktiva att röra på sig mer är  en vinst i sig. Det kreativa priset till vinnande laget, en extra semesterdag, belönar fokus på hälsa. Läs mer om här.

Allianz Stronger Together Challenge

Allianz health challenge

Allianz medarbetare över hela UK rörde tillsammans på sig hela180 887 km under Stronger Together Challenge och samlade in totalt 40 950 GBP till sin välgörenhetspartner MIND – the mental health charity.

 

Under 2020 har Stronger Together Challenge gett medarbetarna både ökad motivation och kontakt under lockdown. Genom att logga sina hälsosamma aktiviteter i Challengize app har lagen tävlat om fina priser och samtidigt samlat in Charity Points till MIND. Aktiviteterna har varierat från löpning, promenader och cykling till inomhusaktiviteter som yoga, aerobics och energifyllt hushållsarbete. Under sin Challenge har Allianz även tagit del av skräddarsydda mini-Challenges och träningspass.

Stora Enso Global - Oberstdorf Health Challenge

Stora Enso anlitar återigen Challengize som partner för att aktivera huvudsponsorskapet av skid-VM i Oberstdorf 2021 med interna hälsosatsningar.

Under året lanserades två digitala hälsoutmaningar genom Challengize vilket engagerade över 2400 anställda i hela organisationen. Inkluderat i utmaningarna var videobaserade träningspass för hemmaträning, digitala hälsotips samt interna tävlingar som erbjöds över 25,000 anställda i 30 länder. Med resultat som ökat välmående med 8,8% och minskad stress med 9,3% blev det uppskattade och nyttiga aktiviteter under året.

Stora Enso Oberstdorf
stadium health challenge

Stadium Staff Challenge

Stadium har anlitat Challengize som partner för Stadium Staff Challenge. En återkommande hälso- och teambuilding aktivitet internt mellan alla butiker i Norden och personalen på SK med en tydlig målsättning. Att så många Stadiumanställda som möjligt ska springa Midnattsloppet. 

Stadium Staff Challenge lanserades under 2019 och över 1600 anställda deltog. Wellbeing ökade med 5.5%, välmående med 8,4% och en minskad stress med 6,6%.
Join the movement!

SJ - långsiktig hälsopartner

SJ health challenge

SJ har varit en trogen kund under många år och vi älskar dem. Under fem års tid genomförde SJ totalt tio stycken Challenges tillsammans med oss. Varje gång har också Charity Points samlats in till bl.a. Barncancerfonden, Friends och Min Stora Dag.

 

Bara under 2017 har SJs totala well-being ökat med 13.9%. Läs mer om hur våra Health Points rapporter kan användas som ett strategiskt HR verktyg nedan.

Företagshäla

Börja ert äventyr för att förbättra företagets välbefinnande 

Många företag vet värdet av att investera i en hälsosatsning. Det maximerar produktiviteten, ökar vinsten och framförallt förbättrar det medarbetarnas moral.
 
Så varför vänta? 

bottom of page