top of page
  • Challengize team

Nyhetsbrev februari 2021

De 3 hetaste trenderna inom hälsa just nu

I pandemins spår hamnar helt andra aktiviteter i fokus och just nu kan man se ett par tydliga trender inom hälsa och träning. Här har vi listat tre tydliga trender vi spanat in lite extra just nu.


Reflexbanor - i pannlampans ljust träder de fram

Reflexlöpning kan enkelt beskrivas som att man springer en snitslad bana i skogen, gärna på lite tuffare stigar över stock och sten, där banan bara syns på kvällen. Spåret är markerat med små reflexer som lyser upp i ljuset från en pannlampa eller stark ficklampa. En nytänkande och häftig bana som vi själva skapat är The Riddlers Reflexbana på Järvafältet utanför Stockholm. Klarar du den tuffa 3,4 km långa banan har du sprungit Batman symbolen på kartan och räddat Gotham City från the Riddler och hans skurkar.

Vinterbada - en cool och hälsosam trend

Att vinterbada innebär att man badar utomhus oavsett temperatur i vatten eller luft. Just nu när det är tuff och kall vinter betyder det att man kan behöva hacka upp ett hål i isen för att kunna ta sig sitt dopp.


Karl Hultén, författare och magister i biomedicin vid Linköpings universitet säger att vid kallbad så svarar kroppen med hundratals fysiologiska reaktioner samtidigt. Adrenalin, noradrenalin samt oxytocin, kroppens eget lyckopiller, frisätts vilket innebär positiva hälsoeffekter. Vinterbad kan även fungera som en form av mindfulness.


Lyssnar man på vinterbadare själva pratar de ofta om en härligt uppiggande känsla i kroppen flera timmar och dagar efteråt.

Liveträning online med coach

När gymmen stänger ner, kontoren avfolkas och träning förbjuds inomhus för många av oss, har en helt ny typ av trendig träning uppstått. Liveträning online! Tänk dig att du kliver ut genom dörren hemma, kopplar upp dig med Zoom till en grupp likasinnade och springer iväg med en coach i hörlurarna som peppar dig under hela passet. Du springer själv där du är, men i grupp med flera andra i samma stad, hela landet eller t.om. utomlands. Passet hålls av en professionell coach och resultatet blir ofta att ditt pass blir mycket tuffare än du tänkt dig från början.


Vår VD Nicholas har provat konceptet själv med att ha en löpcoach i lurarna och han lovar att det är utmanande men samtidigt fantastiskt kul!Succén Korpen Challenge är tillbaka

I höstas under Korpen Challenge deltog över 1400 personer från arbetsplatser i hela landet som t.ex. Telia, Ericsson, SAAB men även mindre företag och kommuner som Kristinehamn och Älvdalen. Med resultat som ökad aktivitetsnivå 10,4%, ökning av wellbeing på 6,2% och minskad stress med hela 9,1% blev Korpen Challenge en stor succé.

Den 22:a mars drar Korpen Challenge 2021 igång igen och utmaningen pågår under 6 intensiva veckor. Ta chansen att anmäla ditt företag till en rolig och social utmaning full av pepp och inspiration från Korpen ihop med oss på Challengize.

Korpen Challenge kostar endast 195 kr/exkl. moms och är 100% avdragsgillt som friskvård. Läs mer om Korpen Challenge.Hälsohjulet skapar långsiktig hälsa

Många av våra kunder vänder sig till oss med uppdraget att ta fram en årsplan för proaktiv och inspirerande hälsa. De förstår att hälsa inte är en ”quick fix” som löser sig själv med enstaka spridda skurar. Snarare krävs långsiktighet, planering och uthållighet för att skapa en hälsosam kultur.

Vi tog därför fram det vi kallar för hälsohjulet för att visa hur vi kan ta hand om all form av proaktiv och inspirerande hälsa med våra kunder. Grunden i allt vi gör handlar fortfarande om fysisk rörelse tillsammans med inspiration och motivation till mer hälsosamma val i vardagen. Under ett friskt år med Challengize kan vi erbjuda bl.a. peptalks, hälsoutmaningar med teman som sömn och stress, inspirationsföreläsningar, träningspass, lopp, mini-utmaningar och kick-offer. Allt självklart både digitalt och eller fysiskt på plats.

Health Points-rapporter för mätbarhet med tydliga resultat och fokusområden. Låt hälsohjulet göra jobbet även hos er.


Commentaires


bottom of page