top of page
Top banners (4).jpg

Hälsoutmaning med
kul och rättvis twist!

Motiveras till ökad motion med en unik hälsoutmaning som alla medarbetare kan delta i utifrån sina villkor.

Aktivitetstävling på jobbet

Få starka glada team med Challengize digitala och roliga hälsoutmaning som inspirerar alla anställda till ökad vardagsmotion oavsett var i världen ni befinner er.

 

För att ligga i framkant krävs något mer avancerat och rättvist än en stegtävling. I vår moderna motionsutmaning är teaming och rörelseglädje i fokus. All fysisk aktivitet räknas, alla kan delta utifrån sin nivå och ha kul ihop.

Smart algoritm för mer än steg

Halsoutmaning.jpg

För att inspirera och inkludera mindre aktiva och mer aktiva ger vår unika algoritm varje deltagare en individuell poängnyckel baserad på aktuell hälsonivå. Nyckeln räknar om din motion till personliga Challenge Points för dig och ditt lag. Likt ett golfhandikapp fast smartare.

 

Oavsett vilken fysisk aktivitet du gillar så räknas den och registreras smidigt i Challengize appen eller på webben.

Motivationen hålls uppe under hela hälsoutmaningen med hälsotips, resultattavlor och sociala funktioner t.ex. med fotovägg och chatt, likt Instagram fast för era anställda.

Social hälsa och mental hälsa

Social interaktion främjas inte bara av själva lagtävlingen i hälsoutmaningen utan även av det sociala flödet av deltagarnas aktiviteter med bilder. Förutom att få poäng för rörelse belönas användare som peppar varandra med Social Points vilket ger en extra boost till teamandan.

 

För att stödja den mentala hälsan kan deltagare samla poäng genom Bonusaktiviteter. Det kan t.ex. vara mikropauser, prioritera sömn eller ha en skärmfri timme som ihop med fysisk aktivitet bidrar till bättre hjärnhälsa.

Social-halsa-i-Challengize-halsoutmaning

Hälsoportal för tips och träning

Challengize-halsoportal.jpg

För att nå ut ännu bredare och engagera fler medarbetare till en hälsosam livsstil tillhandahåller hälsoportalen en mängd tjänster som hälsotips, träningspass on-demand och digital liveträning.

 

Oavsett var varje individ är på sin hälsoresa så kan de delta på sitt sätt i hälsoutmaningen, lära sig mer från forskare inom hälsa och komma iform med inspelade träningspass eller med en coach i lurarna.  

Hälsorapport med mätbarhet

Se vad er hälsosatsning faktiskt ger för effekt. I snitt ökar våra kunders fysiska aktivitetsnivå 11%, fysiska form 6%, må bra känsla 8%, sömn 6% och stressen minskar 6%. Väger vi samman allt, ökar deltagarnas välmående 8%.

 

En hälsoutmaning pågår mellan fyra till åtta veckor och följs upp med en hälsorapport som visar era resultat på lagnivå, enhetsnivå och företagsnivå. Förutom att fira alla positiva framsteg är rapporten ett verktyg för att följa upp mål, jobba proaktivt med hälsa och ger ett konkret underlag till såväl ledning som hållbarhetsrapport.

Investeringsdiagram

Charity Points för CSR arbetet

Charity-run-CSR.jpg

CSR, hållbarhet och friskvård går hand i hand. Med unika Charity Points som är kopplade till rörelse kan ni peppa alla anställda att aktivt delta i ert CSR- och hälsofrämjande arbete. Att göra gott för andra samtidigt som man gör gott för sig själv skapar ett högt engagemang och deltagande.

Koppla er hälsoutmaning till ett välgörande ändamål och kämpa tillsammans mot ett gott mål där ni samlar Charity Points och pengar för svett. Eller sätt miljömål och se vilken effekt medvetna val har på miljön med vår CO2-widget. 

Pepp och support globalt 

Oavsett om ni är ett litet eller stort företag, lokala eller globala får ni proffsig support under hela er hälsoresa. Allt från projektledning och strategisk rådgivning från våra hälsostrateger till hjälp från vår kundtjänst och Customer Success Manager som gör allt för att ni ska lyckas.

 

Vi skräddarsyr ert upplägg efter era behov, vi sätter upp hälsoutmaningen åt er och ni får marknadsmaterial för att lansera er satsning internt. Minimalt med administration för dig och maximalt med glädje, teaming och energi.

Customer Support Challengize.jpg

Friskvårdsaktivitet och teaming

friskvardsaktivitet-och-teaming.jpg

De flesta av våra kunder väljer en hälsoutmaning med Challengize som en återkommande friskvårdsaktivitet för att förbättra både hälsa och teamkänsla på arbetsplatsen.

 

Träningsutmaningen är en rolig tävling på jobbet och en klockren teambuilding aktivitet som förenar anställda kring målet att få hållbara medarbetare. En träningsutmaning på jobbet som körs flera gånger under ett år hjälper er att komma i form och behålla sunda rutiner. Varför inte lansera er friskvårdsaktivitet under en kickoff?

Motionsutmaning på jobbet? Kontakta oss!

Sedan är det bara att köra igång! Vi kommer se till så att era medarbetare håller motivationen uppe med peptalk, hälsotips, information i appen, mini-utmaningar och mycket mer!

Hälsoutmaning Formulär
bottom of page