top of page
  • Challengize team

Nyhetsbrev november 2021

Vi utbildar morgondagens digitala hälsoinspiratörer. Folkhälsomyndighetens nya riktlinjer för fysisk aktivitet för företag att följa. Loppet Sollentuna Winter 21km att ta sikte på. Det är våra tre tips i novemberbrevet för att inspirera till bättre hälsa.

 

Sverige behöver fler moderna hälsoinspiratörer


I ett land där hälsan halkat efter till följd av ökad inaktivitet under pandemins hemarbete behövs fler digitala hälsoinspiratörer på Sveriges hybrida arbetsplatser där många fortsatt arbetar hemifrån.

Vem utstrålar hälsa, är grym på high fives och att testa nya idéer på din arbetsplats?


Challengize utbildning inom digital hälsa ger kunskap och praktiska verktyg för att driva ett proaktivt och modernt hälsoarbete som hjälper er att ha kul, röra på er, träna och må bättre som team. Så låt din framtida hälsoinspiratör få använda sin passion till att få hela organisationen att må bättre genom att gå vår digitala och moderna hälsoinspiratörsutbildning med start 17/11.

"Vi fick verktyg för hur vi lägger upp hälsosatsningen på företaget och får med alla genom att såväl aktiva som mindre aktiva utmanas, möts och har kul tillsammans, säger Rebecka Jading, en av fem utbildade hälsoinspiratörer på RSM"

Tack vare våra hälsostrateger Sara, Yassin och Anna, som delar sina bästa beprövade metoder och samlade kunskap inom hållbar hälsa under utbildningen, så kan ditt företag få riktigt vassa hälsoinspiratörer på bara 9 timmar.


Mer information och anmälan hittar du här.

 

FHM:s nya riktlinjer uppmanar företag till ökad rörelse

Stop talking, start moving! Det är bland det viktigaste vi tar med oss från ett seminarium om FHM:s nya riktlinjer om fysisk aktivitet i arbetslivet för att undvika ohälsa som ökar med stillasittandet.

Anna vår Customer Success Manager nyttjar alla tillfällen till rörelse, som här i väntan på tåget.


Att det är bra att röra på sig vet alla idag men hur mycket ska vi röra på oss? Och vilka faror innebär stillasittande? Vi ger en summering om FHM:s nya riktlinjer.


FHM:s riktlinjer för vuxna (17-64 år):

  • 150-300 minuter pulshöjande fysisk aktivitet med måttlig intensitet per vecka. Alternativt 75-150 min av fysiskt aktivitet med hög intensitet och markant ökning av puls och andning. Eller en kombination av bägge alternativen.

  • Minskat stillasittande genom några minuters rörelsepaus var 30:e minut.

  • 2 muskelstärkande tillfällen per vecka som tränar kroppens större muskelgrupper.

Varför bör man inte sitta still längre än 30 minuter?

  • Blodcirkulationen minskar

  • Blodsockerupptaget minskar

  • Fettinlagringen ökar

  • Blodkärlens hälsa försämras

  • Risk för blodpropp ökar

Dessutom minskar blodcirkulationen i hjärnan vilket minskar vår koncentrations- och prestationsförmåga. Och med inaktiviteten ökar stressen och risk för sjukskrivningar.


Mer om Folkhälsomyndighetens riktlinjer för företag hittar du här.


Skapa förutsättningar för lustfylld rörelse för alla på arbetsplatsen


Att företag har mycket att vinna på att personalen är friska, starka, pigga, koncentrerade, kreativa och smarta är ingen rocket science. Men hur implementerar man som chef de nya riktlinjerna? Ofta blir hälsoarbetet kortsiktigt eller når bara de redan aktiva. Det vi vill se mer av är kombinationen utmaning och att ha kul tillsammans genom rörelse för att fysisk aktivitet ska bli långvarigt. Det gäller att uppmuntra och skapa förutsättningar att fånga alla möjliga tillfällen till lustfylld rörelse. Det kan vara promenader på lunchen, köra planka eller jägarvila vid kaffeautomaten, walk-and-talk möten, digital löpning tillsammans eller aktiva kick-offer. Det är några vanliga aktiviteter bland våra grymma kunders hälsoutmaningar.


Vårt tips till företagsledare är att ta hjälp från erfarna hälsoexperter. Precis som när man tar hjälp av en kreativ marknadsbyrå eller IT-konsult med krav på ROI för helåret kan ”hälsobyrån” få den fysiska aktiviteten att hända och bestå.


Nyfiken på mätbara och inkluderande hälsosatsningar? Läs mer här.

 

Sollentuna Summer Winter Marathon – 15% rabatt


Vi älskar unika och spännande upplevelser. Därför lanserade vi det häftiga loppet Summer Winter Marathon som består av två unika 21km varv runt Edsviken i Sollentuna strax utanför Stockholm.

Förra årets Winter 21km blev en succé bland glimrande snö och tävlingssugna.


Att springa på is och snö är värt varenda minut


Winter 21km den 12 februari går på- och runt Edsviken med upp till 4.5km löpning på is. Summer 21km i augusti går runt Edsviken på grönskande och vacker trail. Lägg ihop varven och den tvådelade medaljen och du har klarat världens längsta marathon som tar sju månader att genomföra.


Som prenumerant på vårt nyhetsbrev vill vi erbjuda dig en unik möjlighet att anmäla dig till kampanjpris. Med koden JAGÄRENCHALLENGIZER får du15% rabatt oavsett om du anmäler dig till klassen Solo, Team eller Canicross (springa med hund). Begränsat antal koder så vänta inte för länge.


Mer information och anmälan hittar du här.

Comments


bottom of page