top of page
  • Challengize team

Hälsa på jobbet är mer än en mossig stegtävling

Vi hör fortfarande talas om gamla stegtävlingar då och då, hur kommer det sig? Troligtvis för att man inte följt utvecklingen inom hälsa och motion eller tagit ett helhetsgrepp om friskvård och hälsa på arbetsplatsen. Vi hjälper hundratals företag varje år med inspirerande och förebyggande hälsa, som är till för alla, alltså långt bortom en vanlig stegtävling. Vi har samlat vanliga frågor om Challengize moderna hälsoutmaningar och mer därtill, samt varför en utdaterad stegtävling inte håller i längden.

 

1. Challengize hälsoutmaning, passar den som teambuilding aktivitet också?

Att få folka att röra på sig och ha kul tillsammans är grunden i allt vi gör. Vi jobbar med flertalet digitala tjänster inom hälsa på arbetsplatsen, där vår digitala hälsoutmaning är navet som app och webbsida. Med vår digitala plattform kan anställda utmanas och motiveras till ökad vardagsmotion på ett kul sätt när laget går före jaget, och när alla kan delta utifrån sina förutsättningar och motionsintressen. Medarbetarna deltar därifrån de är och utmanas att samla så många personligt baserade Challenge Points som möjligt genom sina hälsoaktiviteter och de kan följa hur det går i företagets friskvårdstävling individuellt, för laget och lagen de utmanar.


Challengize hälsoutmaning skapar teambuilding

2. Hur når vi de som inte redan är aktiva, de s.k. soffpotatisarna?

Vi menar att det krävs olika nycklar för att "låsa upp olika personer" att vilja vara med i en hälsosatsning. Challengize är grundat utifrån just denna fråga, att hälsa är för alla. Vår unika algoritm är en av dessa nycklar. Den premierar varje användare utifrån den man är och sitt nuvarande hälsostatus, inte bara enkla lösningar som att bara mäta steg eller tid där de mest aktiva kommer prestera bäst. Se det som ett golfhandikapp där en låg- och en höghandikappare kan spela golf ihop och ha kul utan att i förväg veta vem som kommer vinna. Mäts bara slag kommer höghandikapparen knappast vilja vara med, och tvärtom. Dessutom räknas alla fysiska aktiviteter, inte bara steg, så var och en väljer den träningsform som funkar bäst. Det blir oftast mer kul då!


3. Hur hjälper ni till att motivera alla våra anställda att röra på sig?

Vi har under flera åt utvecklat och förfinat konceptet att just motivera alla anställda att vara med och hålla intresset igång under hela utmaningen. Utöver själva hälsoutmaningen brukar vi även hjälpa våra kunder med digitala föreläsningar och peptalks inför- och under utmaningen, mini-challenges med roliga teman, peppande s.k. in-app-messages och pushnotiser vid gilla och kommentarer om aktiviteten plus mycket mer. Men den finaste och mest effektiva komponenten ni har för att motivera anställda är kollegorna själva som använder appen och webben för att peppa och motivera varandra under hela hälsoutmaningen. Det fungerar lite som instagram fast bara för företagets anställda. Ju mer engagemang desto roligare!

Challengize digitala hälsoplattform, hälsoapp och webb

Challengize app och webbsida fungerar som en social motivationsmotor för hela hälsoutmaningen.


4. Finns Challengize-appen till både IOS och Android?

Ja! Deltagarna kan ladda ner appen från Appstore eller Google Play och sedan ha en sömlös upplevelse av er hälsoutmaning direkt i fickan. Hälsoppen utvecklas av oss och uppdateras kontinuerligt med nya inspirerande funktioner. Det är stor skillnad på en riktig app som Challengize och en mobilapp (webbsida som öppnas i mobilens webbläsare). Challengize app kan enkelt kopplas till andra träningsappar såsom Runkeeper, Strava m.m. för att sedan importeras till Challengize och delas med din grupp, eller så använder du vår egna GPS-tracker direkt i appen. I Challengize aktivitetstävling räknas alla fysiska aktiviter, till skillnad från en gammeldags stegtävling app som bara räknar steg.


5. Finns Challengize på fler språk än Svenska?

Självklart! Challengize-appen finns på Svenska, Engelska, Tyska och Finska. Webbplattformen finns utöver dessa språk till stor del översatt till flera andra språk som Danska, Norska och t.om. Polska.


6. Vi önskar vår egna logo och känsla, går det?

Absolut. För oss är det viktigt att det känns som ER utmaning, med en tydlig koppling till företagets grafiska profil. Med customization light har ni logotyp och bild både i appen och webben samt i all kommunikation från oss till era deltagare. Med full customization erbjuder vi utöver detta även en egen landningssida och URL, exempelvis www.challengize.com/start


7. Har ni jobbat med företag som vårt tidigare?

Antagligen. Vi jobbar med över 250 kunder i Sverige, Europa och världen så sannolikheten är väldigt stor. Företag från 30 anställda till 30.000. Utspridda i flera städer, länder, världsdelar eller lokalt på ett kontor bara. Inspireras gärna av våra kundcase.


8. Kan man koppla hälsoutmaningen till välgörenhet?

Självklart. Vi lanserade Charity Points för över sex år sedan och ser det som en självklarhet att hälsa och CSR går hand i hand. Ni väljer helt fritt vilken organisation ni vill stödja och kommer kunna följa det i realtid i både appen och på webbplatsen. Utöver detta kan vi erbjuda möjlighet att lyfta samarbetet med filmer, bilder, intervjuer, logotyper mm från er partner.


9. Vilken typ av administration behöver jag som ansvarig ta hand om?

Din viktigaste uppgift är att marknadsföra hälsosatsningen internt. Det görs enkelt genom att dra nytta av och sprida det marknadsmaterial som ni får av oss, som t.ex. chefsbrev, för att skapa intresse kring ert hälsofokus hos nyckelpersoner internt. Resten tar vi hand om genom våra erfarna hälsostrateger, flerspråkiga kundtjänst, informativa och peppande in-app-messages samt mail i samband med utmaningen. Enkelt uttryckt, vi leder er igenom hela processen från idé till mätbara resultat, ni hjälper till att marknadsföra hälsosatsningen internt.


10.Hur vet vi om det var en lyckad hälsoutmaning på jobbet?

En relevant fråga. Ingen vill väl gå på en ren känsla om något varit lyckat utan fakta. “Vi gick till Paris” är knappast ett mått på om kampanjen var lyckad eller inte, utan ett mått på en distans under en stegtävling. Efter varje avslutad hälsoutmaning får ni en hälsorapport med mätbar fakta på vilka resultat och ROI (return of investment) den gett. Vi mäter utvecklingen på sömn, stress, aktivitetsnivå, generellt välmående och fysisk form. På både företags- och lagnivå. Tillsammans bildar de företagets utveckling på wellbeing. Mätbart och svart på vitt! Läs mer om hälsorapporter.


11. Kan ni hjälpa oss med mer hälsoaktiviteter än en friskvårdstävling på jobbet?

Ja. Hos många kunder får vi uppdrag att lansera fler initiativ för preventiv hälsa. Tillsammans lägger vi upp en långsiktig hälsoplan som kan innehålla inspirerande föreläsningar, träningskoncept, lopp, kick-offer, träningsresor, mätningar av kroppssammansättning med Tanitavåg, employer branding, utbildning av hälsoinspiratörer och mycket mer. Allt både fysiskt och digitalt.


När man löpande kan fånga medarbetarnas intressen med olika hälsofrämjande aktiviteter, blir satsningen på hälsa och friskvård långsiktig, långt bortom kortsiktiga stegtävlingar. Läs gärna om hur Challengize jobbar som hälsopartner med RSM Sverige i projektet "hållbara medarbetare".

Komentarze


bottom of page