top of page
  • Challengize team

Outokumpus hälsoutmaning får pris för bästa sociala hållbarhetsprojekt

När Outokumpus hälsosatsning tilldelades utmärkelsen för årets bästa sociala hållbarhetsprojekt fick de anställda ett kvitto på hur värdefullt deras välmående är för att kunna vara ett hållbart företag. Inte minst var utmärkelsen ett bevis på ledningens syn på betydelsen av hälsosamma medarbetare.

 

Outokumpu Awards är ett program och event för stålföretagets anställda som främjar en kultur av kontinuerlig förbättring, innovation och samarbete. De flesta projekt i kategorin hållbarhet har av naturliga skäl fokuserat på områden inom miljö och ekonomi som är viktiga delar inom produktion av rostfritt stål. Nytt för i år blev området hälsa.

Vinnarlaget i Outokumpu Challenge med Jonas Nordlund längst till höger.


”När jag presenterade projektet inför juryn kändes det naturligt att göra det över en pingisrunda med företagets VD. Lika naturligt som att hälsa blir en allt viktigare del i Outokumpus kultur och arbetsgivarvarumärke. Att vår lyckade hälsoutmaning ”Outokumpu Challenge” tillsammans med Challengize uppmärksammas och får pris ser jag som en bekräftelse på att en gemensam företagskultur och hälsa är en vital del i vårt hållbarhetsfokus och varumärke ”, säger Jonas Nordlund, Communications Manager på Outokumpu i Sverige.

Den lagbaserade digitala hälsoutmaningen tillsammans med Challengize lanserades som en friskvårdsaktivitet för såväl de mindre aktiva som de redan aktiva och pågick under sex veckor under maj till juni 2021. Hälsosatsningen var ett perfekt inslag under pandemin och skapade nya motionsvanor, arbetsglädje och trivsel liksom ökade frisknärvaron och hjälpte till att bygga starkare samhörighet och vi-känsla bland de anställda på dess verksamhetsorter i Sverige.


”Friskvårdsutmaningar är något vi vill fortsätta att satsa på för våra anställda globalt tillsammans med våra andra löpande hälsoinvesteringar som t.ex. Familjedagar, Stafettvasan, våra gym och fritidskommittéer och vår nya gemensamma satsning på friskvård i Sverige. Förutom att personalen mår bättre och att vi fått en bättre teamkänsla ser vi en positiv påverkan på vår produktivitet och hur vi uppfattas som arbetsgivare. Inte minst har vi sedan starten av hälsoutmaningen fått fler och fler hälsosamma ambassadörer för vårt varumärke som peppar varandra och som kan attrahera ny stark personal i framtiden”, fortsätter Jonas Nordlund.

Läs mer om Outokumpus lyckade hälsoutmaning tillsammans med Challengize här


Hur kan Challengize hjälpa dig med din employer branding?


Comments


bottom of page