top of page
  • Challengize team

Outokumpu Challenge 2021 - Avesta överst på pallen

“Det har varit kul att se sin egen utveckling. I början av utmaningen fick jag gå en bit på en sträcka som jag hade tänkt att jogga. Efter några veckor kunde jogga hela rundan”

 

Utmärkt prestation av Omärkt! De har peppat varandra till att vara aktiva; cyklat till affären istället för att ta bilen, orienterat och läst kartan sådär, spelat basket, promenerat, simmat och fångat Pokémons. När Outokumpu Challenge 2021 gick i mål stod lag Omärkt från Avesta som slutsegrare. Stort grattis! Förutom äran och bättre hälsa vinner de även en kombinerad hälso/studieresa till vår anläggning i Degerfors under hösten.


Den digitala hälsoutmaningen lanserades under våren som en friskvårdsaktivitet under pandemin då många arbetat hemifrån eller med restriktioner och många traditionella idrottsevenemang och aktiviteter ställdes in. Tanken var att ge oss anställda lite extra pepp för att komma igång med träningen, bidra till team-känslan. Kort sagt vara en socialt, kul och inspirerande friskvårdsaktivitet.

”Utmaningen har absolut fungerat som en spark för att komma igång med motionen för de som inte rör sig så mycket annars. Jag tror aldrig någonsin alla har haft det så rent hemma som nu, säger Anders Hedin, lag Omärkt och syftar på aktivteten Hushållsarbete/Städning.


Under sex veckor har 336 deltagare i 47 lag kämpat tillsammans och avverkat 1,68 varv runt jorden. Alla svenska verksamhetsorter har deltagit: Avesta, Degerfors, Nyby/Eskilstuna och Fagersta. Enligt hälsorapporten har aktivitetsnivån ökat med 12 % och det allmänna välmåendet med 6,2 %. Det har även bidragit till positiv påverkan på vår produktivitet och hur vi uppfattas som arbetsgivare. Bra jobbat!


”Outokumpu Challenge 10/5-20/6 är över och vi kan fira vinnarna. Vi hoppas du har samlat massor av Challenge Points, hittat nya hälsosammare vanor och även peppat och motiverat dina kollegor och kompisar i denna team-building utmaning,” säger Jonas Nordlund, projektledare.


En grundtanke med utmaningen var att premiera laginsatsen, men det har naturligtvis gjorts många imponerande individuella prestationer. Topp 3 lag blev: Omärkt, Stålarna och Buns of Steel. Topp 3 aktiviteterna bland deltagarna var: promenad, hushållsarbete och promenad med hund


Åter till vinnarlaget Omärkt, som gjort en enastående insats och lyckats aktivera alla lagmedlemmar maximalt under hela perioden. Det var tjejerna i laget som tog initiativet till att bilda laget.

Laget består av Adam Avelin Belin, Förparsoperatör, Daniel Gustavsson, Skänkugnsoperatör, Sandra Jansson, Ugnsoperatör, Erik Larsson, Elektriker, Åsa Avelin, Ugnsoperatör Anders Hedin, Steckeloperatör och Kenneth Karlsson, Ugnsoperatör. Jonas Nordlund, projektledare för Outokumpu Challenge längst till höger. De flesta kände varandra sedan tidigare, men Outokumpu Challenge har även inneburit nya bekantskaper – inom och utanför laget.


”Vi såg att man skulle vara minst 5 och vi tänkte att vi ville ha lite pepp. Ja sedan blev vi sju stycken, säger Sandra Jansson.


”Ju längre tid det gick desto mer började man kolla hur det gick för de andra lagen. Det kan jag inte sticka under stol med. Jag var lite orolig någon kväll när inte alla i laget hade rapporterat in sina poäng, säger Anders Hedin.


”Orientering gav riktigt bra med poäng. Särskilt om man som jag är dålig på att läsa kartan och springer fel, då fick man ännu mer poäng,” säger Kenneth Karlsson.


”Spelar man basket i 1 timme fick man 753 poäng”, säger Adam Avelin Belin


”Det har varit kul att se sin egen utveckling. I början av utmaningen fick jag gå en bit på en sträcka som jag hade tänkt att jogga. Efter några veckor kunde jogga hela rundan – och kanske lite till också. Vi har inte förmanat varandra utan stöttat varandra på ett positivt sätt. Jag tror många blivit peppade att komma igång och börjat röra på sig, kanske minskat lite i vikt och gjort att man ansträngt sig lite extra,” säger Åsa Avelin avslutningsvis.

Comments


bottom of page