top of page
  • Challengize team

Nyhetsbrev september 2021

Challenge for Action för Sveriges alla kvinnojourer, debatt om hälsa för alla med personalsegmentering och inbjudan till vår populära hälsoinspiratörsutbildning - för att nå en bättre hälsa på företag och i samhället.


 

Challenge for Action - en unik utmaning till förmån för Sveriges alla kvinnojourer

Vi är både stolta och glada att få lansera Challenge for Action! Under 2021 startades en förening för att engagera människor att våga visa sin ståndpunkt och gå från ord till handling. Vi uppmanar alla att göra en insats och samtidigt aktivera er för att förbättra er egen hälsa!


Anta utmaningen i Challenge for Action och stötta utsatta kvinnor och barn.


Syftet med utmaningen är att vi tröttnat på mäns våld mot kvinnor, som inte enbart är ett allvarligt hot mot kvinnors säkerhet och rättigheter utan även innebär stora ekonomiska kostnader för samhället, individen och framtida generationer. Socialstyrelsen uppskattar att mäns våld mot kvinnor i nära relationer kostar samhället över tre miljarder kronor varje år. Detta måste vi tillsammans göra något emot!


Vi har därför glädjen att bjuda in er till en riktigt givande Höstutmaning! Efter sommaren kan många av oss behöva lite extra pepp för att göra något roligt för hälsan och teamkänslan. Under oktober månad inspireras vi till ökad vardagsmotion, har kul ihop och samlar in en extra donation till de rikstäckande verksamheter som hjälper och stöttar utsatta kvinnor och barn. Alla lag, sponsorer och partners bjuds in till vårt evenemang. Genom att medverka visar vi alla att vi tar ställning emot kvinno- och barnvåld, att vi bryr oss och tillsammans vill skapa en tydlig förändring för alla utsatta i samhället.


Socialt, kul och för en god sak!

 

Segmentera personalen - nå alla med OLIKA aktiviteter!

Forskning visar att fysisk aktivitet medför en rad hälsofördelar som i sin tur gör att vi presterar och mår bättre på jobbet. De flesta motions- och friskvårdsaktiviteter räknas dessutom som skattefria. Men utnyttjas möjligheterna på bästa sätt? Inte riktigt. Tillhör ni dem som har friskvårdsbidrag, sponsrar personal i lopp och tävlingar eller arrangerar en årlig hälsoutmaning vill Nicholas Roman säga grattis, fortsätt med det. Samtidigt vill han passa på att fråga vilket mål ni har med er investering, hur ni mäter den och vilka resultat ni faktiskt når?


Motivation.se lyfter fram vår debattartikel med fokus på breda hälsosatsningar


Jag skulle vilja införa ordet personalsegmentering. Varför då? Jo, risken med att enbart erbjuda friskvårdsbidrag och sponsra personal i lopp är att ni endast når de redan aktiva. Målet med friskvård borde väl ändå vara att skapa en hälsosam företagskultur som sitter i väggarna? På samma sätt som ni delar in er marknad i olika segment för att ni ska nå fler kunder så borde personalens behov kartläggas och inkludera såväl de redan aktiva som de mindre aktiva. Och precis som att ni sätter försäljningsmål borde ni även sätta greppbara hälsomål, exempelvis att ni ska sänka företagets totala metaboliska ålder med ett visst antal år eller nå samtliga anställda med minst tre hälsosamma aktiviteter.


Läs hela debattartikeln här

 

Hälsoinspiratörsutbildning med fokus digital hälsa!

Tidigare i år examinerade vi de första hälsoinspiratörerna på RSM Sverige som deltagit i Challengize hälsoinspiratörsutbildning. Under flera månader har de nu tillsammans jobbat mot ett gemensamt mål - att skapa en av Sveriges friskaste arbetsplatser.


En hälsoinspiratör är en Challengizer - någon som motiverar och inspirerar till mer hälsa.


Challengize hälsoinspiratörsutbildning har som mål att ge deltagarna handfasta verktyg och kunskaper inom den digitala hälsovärlden som är direkt applicerbara på sin organisation. Men även ett forum för utbyte av erfarenheter och idéer under året då vi skapar digitala hälsoinspiratörsgrupper hos varje kund.


Kursen leds av Sara Lindstrand, utbildad hälsopedagog på GIH, med lång erfarenhet inom personal och ledarskap från Grand Hôtel Nordic Spa och även digital hälsa efter flera år av utveckling hos Challengize. Vi lovar en utbildning full av energi, pepp och en rejäl boost att ta med sig tillbaka till sin digitala arbetsplats.


Inom kort startar en ny omgång så vänta inte för länge med att höra av dig till Sara.lindstrand@challengize.com för mer information.


Comments


bottom of page