top of page
  • Challengize team

Mental och social hälsa lyfts i Challengize hälsoutmaning

Vi lanserar nya funktioner i Challengize digitala hälsoutmaning som stöttar aktiviteter för ett mer holistiskt hälsotänk och önskemål från våra kunder. Med ännu fler funktioner som stärker teaming och mental hälsa såväl som välgörenhet är målet att engagera fler medarbetare att skapa och bibehålla hälsosamma vanor. Vi summerar nuvarande Challenge Points för fysisk aktivitet och de nya funktionerna Social Points, Bonusaktiviteter och individuella Charity Points nedan.


 


Challenge Points för fysisk aktivitet till laget, mer än bara steg


I korthet så motiverar Challengize hälsoutmaning till ökad vardagsmotion och gemenskap bland anställda på arbetsplatsen med målet att förbättra hälsa och välmående hos varje enskild individ. Du registrerar genomförd fysisk aktivitet i Challengize appen och samlar därmed Challenge Points till dig själv och ditt lag. Poängen baseras på just den just du är med hjälp av en individuell poängnyckel, ungefär som ett avancerat golfhandikapp fast för all slags fysisk aktivitet.

 

Challengize hälsoutmaning är således mer avancerad och inkluderande än en traditionell stegutmaning som primärt mäter steg och tid. Det gör att alla medarbetare kan delta på lika villkor och ha kul tillsammans. Du kan enkelt följa hur det går för dig, ditt lag och alla andra lag som deltar under de olika etapperna i motionstävlingen som kan pågå mellan 4 - 8 veckor, men ofta pågår en hälsokampanj i flera månader eller ett år.


Nu till de nya funktionerna för social hälsa och mental hälsa utöver fysisk hälsa.
Social Points för pepp och teaming


Funktionerna för social interaktion tillsammans med att utmanas till ökad fysisk aktivitet i en lagtävling är en av huvudanledningarna till att så många kunder väljer Challengize hälsoutmaning idag. I ditt sociala flöde kan du t.ex. idag gilla, kommentera, dela bilder och peppa dina vänner tillsammans med chatten.

 

För att även belöna användare som hejar på varandra lanseras nu Social Points för att uppmuntra deltagandet genom ännu fler inslag av ”gamification”. Användarna får därmed även poäng när de peppar varandra genom att gilla en aktivitet eller bild samt när de delar en bild på Fotoväggen.

 

Förutom att främja social interaktion ger de nya funktionerna ett möjlighet att komma ikapp om man har hamnat efter en dag eller två, något som kan vara frustrerande när man av olika anledningar haft lite lugnare dagar och inte kunnat så många poäng för fysiska aktiviteter.


Bonusaktiviteter för bättre mental hälsa


För att ytterligare stödja den mentala hälsan lanserar vi Bonusaktiviteter. Det kan vara aktiviteter som att ta mikropauser, engagera dig med en kollega, ha en skärmfri timme, prioritera sömn etc. som tillsammans med fysisk aktivitet bidrar till en bättre mental hälsa.

 

Du kan samla poäng för ett urval bonusaktiviteter dagligen och per etapp. Vilodag eller sjukdag är dessutom två nya aktiviteter som kan registreras per etapp, vilket är efterfrågat bland våra kunder för att ge utrymme för återhämtning under hälsoutmaningen.

 

Det finns standardaktiviteter i appen men vi kan även lägga till bonusaktiviteter anpassade för just din arbetsplats, tex. att ha deltagit i en inspirerande hälsoföreläsning eller deltagit i en gruppträning. Bonuspoängen ger en chans att samla lite extra poäng till dig själv och ditt lag.


Charity Points på individnivå sporrar aktivitet


Att kombinera en hälsoutmaning med att samtidigt samla in pengar till ett välgörande ändamål är ett uppskattat inslag bland våra kunder för att engagera anställda att delta i ett företags CSR- och hälsoarbete. I Challengize appen omvandlas Challenge Points för fysisk aktivitet till Charity Points som visar hur nära ert välgörenhetsmål ni är mätt i pengar.

 

På önskan från vår partner Cancerfonden har vi nu uppdaterat vår Charity Points funktion så att den utöver status på total nivå även visar poängen på individnivå. På så sätt kan varje deltagare se hur mycket man bidrar med till välgörenhetsmålet.


 

Läs mer om Challengize hälsoutmaning som främjar fysisk hälsa, social hälsa och mental hälsa: https://www.go.challengize.com/halsoutmaning

Comments


bottom of page