top of page
  • Challengize team

Hur man motiverar någon att träna med dig

Ibland är det svårt att hålla en hälsosam livsstil, full med träning och hälsosam mat, då det kräver både vilja och motivation. Men genom att ha någon att dela resan med gör allt mycket enklare. Men en vän vid din sida, kommer både motivationen och hängivenhet öka. T.ex. så är det enklare att acceptera din egna ursäkt än någon annans (”det har varit en så lååång dag”, ”jag är såååå trött”). Men du vill inte svika din kompis. Och det blir ju samtidigt roligare att dela alla dina framgångar med någon annan.


Fråga är däremot, hur kan du övertyga någon annan att börja? Det är det svåraste.


Men här kommer vi in i bilden. Här är 7 enkla sätt att få någon att träna med dig.Skapa en skön omgivning

Det första du måste komma ihåg är att i slutändan kan du inte övertyga någon annan, de måste övertyga sig själva. Med det sagt, det finns alltid ett sätt att föreslå en förändring, utan att tvinga fram det. Så det första du behöver göra är att skapa en träningsvänlig miljö. Gör det genom att t.ex. prata öppet om att börja träna och diskutera vad som behövs och vad som kan motivera. Om du redan har kommit till bra rutiner, dela din historia och hur det kändes i början, och hur det påverkade dig. Men kom ihåg, var inte dömande. Var inspirerande!


Diskutera fördelarna

Majoriteten av människor vet redan om dem, men det kan vara bra att påminna om hälsovinsterna av en aktiv livsstil. Hjärt- och kärlsjukdomar, fetma, stress, depression och blodtrycket minskar. Alla dessa symptom kan förebyggas med aktiv fysisk träning. Och till det kan du lägga till att de ser bättre ut, kommer i form till ett bröllop t.ex., eller bara att komma i de där favorit jeansen. Det man måste förstå är att det kanske känns jobbigt I början, men fördelarna med en aktiv livsstil är enorma.


Skaffa en personlig tränare

Inte alla har råd med en personlig tränare. Men om man delar investeringen på två kanske det går. Poängen är att en personlig tränare kommer skapa ett riktigt engagemang (eftersom du betalar för det), och det är ett bra sätt att få utbildning i hur man gör aktiviteten rätt.Gör det socialt

Träning handlar inte bara om träning. Det är även ett fantastiskt socialt sätt att träffa gamla vänner, eller nya. Tänk att gymmet är din plats att boka tid med dina vänner. Hur bra är inte det?


Variera och kompromissa

Ja, det är sant att du och dina vänner har olika mål. Och om det är så, är det dags att kompromissa lite. Du kanske kan justera din träning lite så din vän kan vara med. Eller så kan du acceptera inbjudan till en skum Zumba-klass på torsdag. Poängen är att varje pass måste vara kul för båda, så ni får ibland mötas halvvägs.


Delta i en tävling

Vi är helt för hälsosamma tävlingar. Och lite vänskaplig rivalitet är ju ett perfekt sätt att pusha varandra lite extra för att maximera resultat. Den kritiska punkten är att sätta rimliga mål som båda kan nå. Kanske att gå till gymet 15 gånger på en månad? Eller att springa 42km under en månad? Det är upp till er!


Förresten, tävlingar är bevisade att motivera och engagera folk. Det är därför vi erbjuder företag våra fantastiska Challenges, så era lag kan bli hälsosammare och mer produktiva. Kolla in dem!Sätt ett belöningssystem

Om du inte är så frälst när det kommer till tävlingar, kan ett annat sätt att motivera vara att skapa ett litet belöningssystem. Du kanske ska bli bjuden på middag efter 3 månaders träning? Eller en lite weekendresa om din partner springer 10km utan att stanna? Återigen, det är helt upp till dig.


Nu är det upp till dig!

Vi hoppas att dessa 7 enkla tips hjälper dig hitta en träningskompis. För i slutändan, ju fler som blir mer aktiva desto gladare blir de (och vi älskar glada människor). Men om du vill få hela företaget mer aktivt, så är det en större utmaning. Men oroa dig inte. Vi kan hjälpa till med det. Skicka oss bara ett meddelande.

Comments


bottom of page