top of page
  • Challengize team

Träna mental hälsa med Mindworkout

Hur blir man stark? Att motion och träning gör gott för den fysiska hälsan, med ofattbara effekter på hjärnan som minskad stress, bättre sömn och ork vet det flesta. Lika många vet nog inte vilken styrka man kan uppnå genom mental träning. Så hur får man då en bättre mental hälsa? Jo man går på gym även med hjärnan. Precis som med styrketräning behövs övning för att skapa en färdighet. Det är vi glada att kunna hjälpa dig och din arbetsplats med genom vårt samarbete med Mindworkout, ett mentalt gym med träningspass baserade på neurovetenskap.

 

Livspusslet är långt ifrån lätt att få ihop med press och stress som kan försämra vårt välbefinnande och vår produktivitet om vi inte tar hand om vår psykiska, fysiska och sociala hälsa. Tillsammans med Mindworkout hjälper vi arbetsplatser att bli en mentalt stark och hållbar organisation genom att träna allt från fokus, sömn och stresshantering till minne och mindfulness.


Precis som Challengize teambaserade digitala verktyg för hälsoutmaningar, som tränar upp en god fysisk och social kondition, erbjuder Mindworkout digitala verktyg för en bättre mental kondition. Förutom inspirationsföreläsningar kan du delta i träningspass, såväl inspelade som live via Zoom, ungefär på samma sätt som våra pass inom t.e.x. löpning, yoga och tabata fast träning i meditation och mindfulness.Bli hjärnstark med Mindworkouts mentala program


Fler och fler av Challengize kunder lägger till mental träning till fysisk träning för sina medarbetare. Det hjälper dem att bli bättre på att hantera utmaningar, stress och press liksom att fokusera bättre. Behöver ditt företag också lära sig metoder för återhämtning och att prioritera i livspusslet som är viktiga delar för att träna upp sin mentala hälsa?


Så här kan ett mentalt program se ut under en månad på din arbetsplats:


Inspirationsföreläsning (75 minuter)

Samtliga anställda bjuds in för att få inblick i modern neurovetenskap och vilka positiva effekter vi kan få av mental träning. Dessutom får deltagarna prova på ett guidat Mindworkout-pass.


Live Mindworkoutpass (30 minuter)

Mentalt träningspass där deltagare deltar och coachas därifrån de är live via Zoom. Tekniker inom bl.a. återhämtning, fokus, sömn, stresshantering och medkänsla tränas i en meditativ form.


Inspelade Mindworkoutpass (5-25 minuter)

Tillgång till ca 14 inspelade pass som används för olika ändamål för insomning, morgonboost, promenad i sinnesnärvaro, avslappnande paus m.m.Comments


bottom of page