top of page
  • Challengize team

Nyhetsbrev maj 2021

Hur tränar svenska folket under coronapandemin?


För många har pandemin inneburit minskad rörelse, stillasittande och alarmerande rapporter kablas ut nästan dagligen om hur folkhälsan påverkas negativt. Men samtidigt är det väldigt många som med hemarbete, minskad restid och nya rutiner snarare hittat tid att träna och rör sig mer än någonsin.

Korpen Challenge

Vi har ca 10.000 aktiva Challengizers i systemet och har med det väldigt mycket intressant data över hur svenska folket rör på sig just nu.


När vi tar ut data från Korpen Challenge med över 2000 deltagare från arbetsplatser över hela landet ser det ut enligt följande.Tittar vi på deltagarnas aktiviteter ser man direkt ett par mycket intressanta saker. Corona-hundarna är här för att stanna, trendsporten padel är på topp 10 för killar och yoga har klättrat som en favorit hos tjejerna. Det jobbas mycket hemma och våra trädgårdar har nog aldrig varit så redo att möta våren. Hur skulle er topp 10 se ut?


I Korpen Challenge innebar alla dessa aktiviteter även en fantastisk hälsorapport med resultat som;

  • ökat välmående +13,3%

  • aktivitetsnivå +15,8%

  • och minskad stress med 5,6%.


Källa: Challengize digitala hälsoutmaning Korpen Challenge 2021.


Challengize nyhetsbrev

 

Bli medlem i Sveriges friskaste hälsogrupp


Vi tror på att hälsa ska vara proaktiv, inspirerande och rolig. Det är också kärnvärden i vår hälsoinspiratörsutbildning vi genomför när vi utbildar våra kunders hälsoinspiratörer.


Vi tyckte det saknades en grupp för likasinnade som delar dessa ledord och gjorde helt enkelt så att vi skapade vår egen. Med Challengize Hälsogrupp på Facebook är målet att vi tillsammans med medlemmarna i gruppen ska inspirera varandra med smarta hälsoinsatser, artiklar och nyheter som sprider information och inspiration eller bara bolla en rolig idé.


Du ansöker till gruppen här och vi ser verkligen fram emot att ha dig som medlem. Tillsammans kan vi nå fler deltagare med ännu mer hälsa!


Challengize nyhetsbrev

 

Vinn sommarens snabbaste träningströja!


En Challengizer är en person som sprider hälsa, glädje och inspiration till både sig själv, sina kollegor och sin omgivning. Genom att delta i en Challengize tillsammans med sina kollegor, ställa sig på startlinjen i ett av våra lopp eller lyssna på en av våra inspirerande föreläsningar och peptalks.


Vi vill nu ge dig chansen att bli en Challengizer tillsammans med oss i sommar och kommer därför lotta ut ett par av våra helt nya och limited edition Challengizer t-shirts.


Tröjan är en högkvalitativ funktionströja från Craft och finns i både herr- och dammodell. Den är lika perfekt för löppasset, en powerwalk eller sommarens tuffaste kubbmatch. Trycket signalerar det jobb vi alla gör när vi är ute och rör på oss - att inspirera andra att röra på sig lite extra och ha kul med oss!För att delta i utlottningen om en egen Challengizer t-shirt mejla oss på contact@challengize.com med ditt namn och nämn gärna kort vem du vill peppa och inspirera till mer vardagsmotion. Ange "Tävling Challengizer-tröja" i ämnesraden för mejlet.

Tävlingen pågår fram t.o.m. söndag 23/5.

Comments


bottom of page