top of page
fuf10 ny vana.jpg

Så här kommer du igång med en ny vana

English flag.png

Det är värt att lägga tid och kraft på sin hälsa. Vi lovar att det inte är något du ångrar även om det kan ta emot ibland. Trösten är att tröskeln man måste komma över för att till exempel sticka iväg och träna blir lägre och lägre för varje gång man gör det. 

 

Skjut inte upp dina hälsoförändringar, skyll inte på någon eller något att inget blir av. Börja med små myrsteg. Det är alltid bättre att göra något litet än att inte göra något alls, men kom ihåg att ju mer arbete du lägger ned desto större resultat kan du också förvänta dig, oavsett vad ditt mål är. Alla som gör något får resultat.

 

Om du vill komma igång med en ny vana, eller bryta en ovana, är det viktigt att du formulerar för dig själv VARFÖR du vill göra en förändring i ditt liv. Känns målet inte viktigt för dig kommer du inte heller att vilja investera kraft och tid för att nå det heller. När du har formulerat ditt mål är det lättare att ta kontroll över situationen och ta ansvar för att jobba mot målbilden och skapa en ny vana. Skulle du få ett bakslag och behöver starta om, kom ihåg att hålla ut och kämpa på till dess att du har skapat en rutin. Det är först när man har nått dit som man slipper överlägga med sig själv om man hur man ska agera i varje situation.

 

Kom ihåg! Vänta inte, börja idag. Små förändringar ger stora hälsovinster. Tiden du har nu under er Challenge är perfekt för att göra förändringar och etablera nya vanor!

Våra tips för att hålla motivationen uppe:

  • Tillåt dig att sätta målen så att du kan lyckas och ta till vara på den härliga känsla som infinner sig. 

  • Om du gillar att dela med dig av dina framgångar – gör det! Sociala medier erbjuder oändliga möjligheter för detta ändamål.

  • Ge dig själv en belöning när målet är uppnått. Belöna dig till exempel med nya och snygga träningskläder, gå på bio eller bjud en vän på middag.

Jessica och Maria.jpg

Om författarna Jessica och Maria

Challengize hälsotips är specialskrivna för dig av Jessica Norrbom och Maria Ahlsén som båda har doktorerat i medicin. Sedan 2013 driver de sitt gemensamma företag Fortasana som jobbar med kost, träning och hälsa ur ett vetenskapligt perspektiv. Maria och Jessica föreläser och skriver populärvetenskap och reder på ett lättbegripligt sätt ut komplicerade hälsomyter samt ger konkreta tips på vad som verkligen är hälsosamt. 

bottom of page