top of page
  • Challengize team

Stor och stark eller bara stark

Styrketräning gör oss så klart starkare och de positiva hälsoeffekter är flera, och du kan vara stark utan att du behöver bygga stora muskler! Det är hur du tränar som avgör detta musklernas utseende. Att träna styrka regelbundet ger dig förutom ökad muskelstyrka större muskelmassa.


Du förbättrar din syreupptagningsförmåga och din uthållighet. När du styrketränar ökar din muskelmassa och fettmassan sänks. Du får en ökad insulinkänslighet, blodtrycket sänks och mindre mängd blodfetter. Styrketräningen stärker ditt skelett och ökad bentäthet, förbättrad balans, rörlighet, förbättrad mental hälsa, och minskad led- och ryggsmärta. Dessutom har flera forskare visat att styrketräning ger minskad risk att drabbas av Alzheimers sjukdom och även risk för benskörhet hos kvinnor.


En bra och stark kropp muskelmassa ökar din ämnesomsättning Även de dagar du inte styrketränar. Vi behöver alla en stark kropp, men vi behöver inte gå till ett gym och lyfta en skivstång för att träna styrka. Använd matkassen på väg hem från mataffären eller arbeta med din egen kropp. Gör många repetitioner med kroppen eller använd lätt belastning. Du formar dina muskler och blir stark utan att bli stor. Vill du bygga muskler satsar du på tung styrketräning med få repetitioner – detta kräver lång träningserfarenhet, god teknik, grundstark kropp och dessutom god rörlighet. Här är det bäst att anlita en PT så att träningen gör nytta och att rätt effekt uppnås.Vill du veta mer om hur ett anpassat upplägg med Challengize skulle fungera på er arbetsplats? Hör gärna av er så berättar vi mer!

Comments


bottom of page