top of page
  • Challengize team

Sollentuna Summer Winter Marathon: ett unikt experience race

Tänk om man skulle dela en marathon i två, och om man sprang de två varven under helt olika förutsättningar vid separata tillfällen? Det var så idén till Sollentuna Summer Winter Marathon föddes. Och det är ett spektakulärt lopp vill vi lova.


Ok, vad är Sollentuna Summer Winter Marathon?

För det första, denna typ av lopp kallar vi ett experience race, eller upplevelselopp. Det betyder att upplevelsen och team-känslan ligger i fokus, inte tiden. Vi vet att ni garanterat kommer göra ert bästa och springa det snabbaste ni kan, men fokus från oss ligger mer på upplevelsen, äventyret och att ha kul ihop. Vår mission på Challengize är ju att få folk att röra på sig och ha kul tillsammans. Och det lever vi i allt vi gör, även våra lopp.


Därför springer man inte själv, utan i par i kategorierna herr, dam eller mixed. Så börja träna redan nu med din träningskompis, eller utmana en ny.


Men om det var allt, skulle ju inte Sollentuna Summer Winter Marathon vara så speciellt eller?

Det som gör detta helt unik är att det är världens längsta marathon. Eller så kallar vi det i alla fall. Men hur funkar det, ett marathon är ju alltid 42,195km? Jo det stämmer, men haken här är att vårt lopp tar 6 månader att genomföra.


Börja under vintern

Namnet kanske lurar en liten, men Sollentuna Summer Winter Marathon börjar när det är minusgrader och fullt med snö ute. Den 10:e februari kommer alla deltagande lag springa det första 21km varvet, Winter, runt och på Edsviken utanför Stockholm. Med totalt ca 5km löpning på isen. Flera lokala partners har engagerat sig i allt från Medley som erbjuder dusch och bastu till alla, och O’Learys Sollentuna där after-run festen kommer hållas. Här kan du se banan:


För att spela in den här rutten, tog helt sonika vår VD Nicholas Roman och simmade alla vattenpassager under en lång SwimRun tur för ett par veckor sedan. Men den 10:e februari lär nog ingen försöka simma sträckorna.


Målgång under Summer

Efter ett kallt varv under Winter, väntar vi 6 månader till den 25:e Augusti. Då är det dags igen att samlas på samma plats i Sollentuna, men allt kommer se helt annorlunda ut. Ingen snö eller is, utan istället grönska och värmande sol. Mitt under Edsviken Musikfestival kommer nu lagen springa det andra 21km varvet, Summer. Men utan att korsa Edsviken, utan istället genom att springa runt hela på underbar naturstigar. Summer-banan ser ut så här:


Vem vinner världens längsta marathon?

Efter Summer kan vi utse vinnarna av världens längsta marathon. Det lag i varje kategori som sprungit båda varven och har den snabbaste sammanlagda tiden kommer koras till vinnare av Sollentuna Summer Winter Marathon!


Nyfiken?

Läs mer på SSWMs egna hemsidan.


Och eftersom det är ett parlopp, varför inte ge bort det i julklapp. En perfekt present till det aktiva paret eller din bästa träningskompis.


Kom igen, anta utmaningen att uppleva något unikt!


Commentaires


bottom of page