top of page
  • Challengize team

Roliga och udda sommaraktiviteter

Sommaren är här och vi hoppas du får chansen att njuta av både vila och roliga aktiviteter. Vi ger tips på lite annorlunda sommaraktiviteter och tävlingar som du och dina nära och kära kan testa på i sommar. Små äventyr som inte kostar mycket mer än glada leenden. Vi lovar, du kommer känna dig både nöjd och starkare efter dina nya utmaningar, och inte minst fått energi genom rörelse.

 

Challengize själva har t.e.x. provat Räkan, Vågsurfing och SUP-polo och är självklart nyfikna på att ta del av dina upplevelser. Så dela gärna en bild och tagga oss på Instagram (@challengize och #challengize) så kan vi sprida för att uppmuntra fler att ha sommarkul. Ta del av hela listan nedan.

Nöj dig med ett "vanligt" klipphopp eller utmana dig i räkan som du kan läsa om nedan.


Naturpasset orientering

Ta dig ut i skogen och träna på att orientera och hitta de upp till 40 st utsatta kontrollerna som din lokala orienteringsklubb placerat ut. En perfekt aktivitet att gå eller springa tillsammans med familjemedlemmar eller själv för en rofylld stund. Mer information och var du kan köpa din lokala karta finns på naturpasset.se.


Vågsurfing

Är du på västkusten i Sverige och har dåligt väder, misströsta inte för regn och blåsigt betyder ofta perfekt surfväder för att testa på den sköna frihetskänslan med att surfa på vågen, först kanske de vitskummiga och sedan den gröna. Saknas vågor, ja då kan man testa på elsurfing. Ett tips, tänk på att skjuta brädan framför dig när du är på väg upp från vågorna så du inte får brädan på näsan och bryter den som vår Challengize Carina.


SUP - utmana med yoga och polo

SUP står för stand up paddling och är ett perfekt sätt att komma ut på vattnet och njuta av sommaren. En upplåsbar bräda kan enkelt packas ner i en liten väska dessutom. Förutom den fantastiska träningen det innebär att paddla finns både SUP Yoga och SUP Polo, en fartfylld och blöt sport värd att testa.


Discgolf

Discgolf har samma idé som golf, att ta sig från en bestämd punkt (utkastet) och ta sig förbi så många hinder som möjligt fram till ett mål, en golfkorg, på så få kast som möjligt. Det du behöver är ett antal discar, några tävlingskompisar och sedan letar du upp en bana nära dig som oftast består av 9, 12 eller 18 hål, alltså golfkorgar. Det finns ungefär 150 banor i Sverige och de flesta är gratis, du hittar flera av dem här.


Gör en egen triatlon

Det behöver inte alltid vara så krångligt. Engagera familj och vänner och sätt upp er egen lilla triatlontävling där man först simmar en kort sträcka, sen cyklar ett varv eller två, för att sedan avsluta med en snabb löpning. Banan kan gå på och runt badplatsen, torpet eller den lokala insjön. Inget är för kort men vi lovar att det blir kul. Kanske de vuxna måste göra två varv och barnen ett och alla vinner en glass.


Jägarboll

En enklare variant på jägarboll kräver bara en fotboll och ett gäng leksugna på stranden, i parken eller gräsmattan hemma. En deltagare börjar som jägare och kastar bollen på de övriga som springer iväg i ett försök att undvika den. Den som träffas blir också jägare. Här är händer, fötter och huvud fredade zoner medan du kan "brännas" på resten av kroppen. Perfekt för att träna flås, nickar, bredsidor eller varför inte lite parkour?


Klipphoppning à la räkan

Ju närmre magplask desto bättre är grundregeln i räkan som ni förstår kräver lite högre klippor att hoppa ifrån. Tänk att du nästan gör ett magplask men precis innan plasket drar du ihop dig som en räka och landar med händer och fötter samtidigt. Under själva hoppet, även kallat dödshopp som det finns en VM-tävling i, så får du stilpoäng för dina tricks innan du når vattenytan. Annars kan vanliga klipphopp vara en nog så kul och aktiv utmaning i sig. Obs! Tänk räksäkert!


Rocka eller flytta rockring

Träna upp smidighet med rockring, antingen att tävla om vem som kan få snurr på höfter och rockring längst eller tävla i grupp med rockring. I lagtävlingen bildas två led med lika många personer som håller varandra i händerna. Det lag som snabbast flyttar sin rockring från första till sista personen i ledet utan att släppa händerna vinner.


Geocahing

Liknar Naturpasset men här handlar det om gömda och fysiska "skatter" i urbana miljöer över hela världen. Fysiska små behållare som är genialiskt gömda under parkbänkar, i skrevor, under stenar m.m. både i naturen och mitt i city. Med en Geocaching-app i handen är det bara att gå, jogga eller cykla och hitta så många skatter du kan. Perfekt för ett långpass, en utflykt eller bara en kul aktivitet ihop med familjen. Läs mer på geocaching.com.


Simma och upptäcka

Passa på att upptäcka naturen från sjön eller havet i nivå med havsytan när du crawlar eller simmar. Lägg gärna till ytterligare en dimension till upplevelsen med gympaskor på så kan du ta dig i land på öar och platser du vanligtvis annars inte upptäcker. Genom att lägga till små platser att upptäcka längs simrundan motiveras du till att simma lite längre. Och blir du nyfiken på Swimrun delar gärna Challengize VD Nicholas med sig av sina bästa tips, platser och swimrunlopp.


Vattenkrig

Man blir aldrig för gammal för vattenkrig. Dela upp er i lag och fyll ballonger, ketchup- och Petflaskor med vatten och gå "all in". Barnsligt kul och bra mycket roligare än en solstol tycker vi.


Handstående tävling

Hand-stå-händer-upp som man brukar säga. Se vem som kan stå längst tid på händer när ni börjar bli rastlösa ute på havsklippan eller sandstranden. Att stå längst som krabba kan vara nästa nivå.


Komma ur hängmattan

Självklart behövs det lite vila och återhämtning under sommaren och vad passar inte bättre då än hängmattan? Däremot är det inte helt enkelt att komma ur hängmattan så varför inte lägga till ytterligare en nivå av utmaning genom att ta dig ur utan att använda händerna.


Vi önskar dig en glad och aktiv sommar!


/Challengize teametComments


bottom of page