top of page
  • Challengize team

Mickes vad gav flås och ork

"Ska vi slå vad? Att utmana sig och få pepp kan ta hälsan till nya höjder". Så börjar Mickes berättelse för oss om sin hälsoresa där han på bara 6 veckor gick ner 12 kg, fick bättre flås och ork på jobbet och hemmavid i Skåne. Ta del av hans berättelse hur resan gick till.

 

Att jag lyckades vinna vadet om ett sundare liv är mycket tack vare hälsoutmaningen från Challengize som min arbetsplats Lifra satsat på för mig och mina kollegor. Att jag skulle tappa så mycket i vikt på så kort tid hade jag inte trott men en bättre kost tillsammans med motionstävlingen triggade vinnarskallen i mig att klättra högt och nå toppen med mitt lag ”Simply the best”.


Trots att jag går mycket i jobbet (snittar ca 15 000 steg per dag) så kände jag att konditionen inte var på topp precis. Eftersom jag ville leverera på max under tävlingen, både för mig själv och laget, så blev jag motiverad till att även lägga till mer pulshöjande aktiviteter genom cykling på Friskis & Svettis direkt efter jobbet och på helgen. I början av tävlingen var det tufft med flåset men längs färden blev det många ”win win”. Jag fick bättre flås, orkade mer och jag har nog aldrig lyssnat på och njutit så mycket av Spotify. Och när flåset blev ännu bättre kunde jag till och med cyklandes (på Friskis) spana på Blocket efter olika grejer istället för att låta det bli ett tidsfördriv sittandes hemma i soffan.

"Ska vi slå vad? Att utmana sig och få pepp kan ta hälsan till nya höjder", Mikael Sidnert.


På jobbet är jag arbetande arbetsledare på fastighetsbolaget Lifra där jag ligger i bakgrunden, styr och peppar mina kollegor. Under tävlingen tog jag samma roll, peppade mitt lag att kämpa på och försökte inspirera andra att precis som jag samla så många aktivitetspoäng som möjligt för att vinna som lag, vilket vi gjorde, vi var ”Helt enkelt bäst” som Tina Törner sjunger.


Nu har jag mer ork till familjen och alla vardagssysslor som kommer med våren och sommaren som t.e.x. fix i trädgården, med husvagnen och husbilen. Inte minst känner jag mig piggare och effektivare på jobbet. För att hålla konditionen uppe i sommar får det nog bli att gå mellan camping och camping istället för att ta bilen som tidigare när vi vill ta del av närliggande campingplatsers aktiviteter. Eller varför inte ta med cykeln och fortsätta det sunda trampet så jag håller orken kvar till jobbet efter semestern?


Hoppas vi ses igen under en till hälsoutmaning. Jag tror det är bra att göra ett par gånger per år för att peppa personalen att röra på sig mer till vardags och ett bra sätt att få bättre sammanhållning!


Nu ska jag ut och ”påta” i trädgården!


Tack för hälsoskjutsen!


/Mikael (Micke) från Svedala


Resultat från Lifras hälsoutmaning med Challengize

Ett snitt på samtliga deltagares hälsoutveckling under Lifras hälsoutmaning.


Vill du göra en hälsoresa? Gör en för hela företaget eller ett fåtal medarbetare under vårt koncept The Journey.

Comments


bottom of page