top of page
  • Challengize team

Lopp med en twist – för maximalt engagemang

Motionslopp handlar om så mycket mer än tävling och prestation. Med rätt upplägg kan ett lopp stärka varumärket, locka till sig deltagare från hela världen och skapa minnen för livet.

 

På dagens arbetsmarknad har det blivit viktigare än någonsin att skapa en arbetsplats som präglas av gemenskap, välmående och trivsel. Dessutom ställer såväl arbetstagare som kunder allt högre krav på företags CSR-arbete. Närmare 80 procent av unga kandidater ser över företagets sociala ansvar när de letar jobb, enligt Dagens Analys. I arbetet med att leva upp till dessa krav är företagslopp ett kraftfullare verktyg än man kan tro berättar Nicholas Roman - löpare, hälsoentreprenör och grundare av Challengize som delar sina främsta tips.


Summer 21 km bildar tillsammans med Winter 21 km världens längsta marathon.


Inkludera så många som möjligt i motionsloppet


Frågar du mig kommer företagslopp leva kvar för all framtid – eftersom de ständigt går att klä i ny kostym. Min bästa rekommendation för att uppnå maximalt engagemang är att göra det enkelt att delta, ha med kreativa inslag som exempelvis utklädnad eller en unik händelse längs loppet och fokusera på att inkludera så många som möjligt. Se bortom företaget och bjud in familj, vänner, kunder, och leverantörer för att stärka ert employer brand på ett naturligt sätt, det är Hogialoppet ett bra exempel på. Tänk även på att geografisk plats inte behöver begränsa er – under pandemin bevisade vi att virtuella lopp är här för att stanna. Att få springa ett lopp varifrån man vill utan att andra ser på kan rentav göra att fler vågar delta. Allt som krävs är att skapa ett sammanhang, gärna med nummerlapp och livesänd start – sedan är det bara att låta deltagarna springa och ange sin tid. En extra morot kan vara att erbjuda löpcoaching inför loppet, något som LKAB lyckats fint med i sina virtuella lopp som fångat anställda på skilda orter och med olika arbetstider.


Låt upplevelsen stå i fokus


Med rätt paketering har lopp en förmåga att nå en otroligt bred målgrupp. Utifrån målet att få folk att röra på sig, må bra och ha kul tillsammans har jag sedan många år tillbaka både arrangerat och deltagit i motionslopp med en twist. Alltifrån Sollentuna Summer Winter Marathon som är världens längsta marathon, Ex Swimrun som samlar världseliten i Stockholm till RUNmarö – en familjedag i vacker skärgårdsmiljö med löpning som bjuder på såväl en fartfylld mini-lunk för barnen, som halvmarathon och möjlighet att springa med sin hund. Nyckeln för att engagera människor med helt olika förutsättningar har varit att låta upplevelsen stå i centrum. När fokus ligger på att anta nya utmaningar och ha roligt snarare än prestation inkluderas såväl de redan aktiva som de mindre aktiva. Att koppla ihop loppet med CSR-arbetet och springa för en god sak är också ett vinnande koncept. Se bara på Hjärt- och Lungfondens digitala lopp där alla intäkter går till hjärt-lungforskningen.


Vill du veta mer? Hör av dig så berättar jag gärna mer!


Nicholas Roman, grundare och VD på Challengize


Nicholas 7 bästa tips för ett lyckat lopp som stärker varumärket:


1. Erbjud löppass och motivationsföreläsning med en professionell coach inför loppet för att peppa deltagarna.


2. Låt upplevelsen stå i fokus med aktiviteter som kan skapa glädjefyllda minnen för både loppdeltagare och hejarklack..


3. Bjud in kunder, leverantörer och de anställdas familj och vänner till loppet.


4. Ha många priser, belöna inte enbart vinnaren utan också engagemang, utklädnad eller bästa bild.


5. Låt ditt lopp bli en tradition, behåll det som deltagarna vill återuppleva och lägg till nya inslag som andas utmaning och utveckling.


6. Spring för en god sak för att skapa engagemang kring hälsa och ert företags sociala ansvar.


7. Skapa content för era sociala medier! Genomför intervjuer före, under och efter loppet.Några roliga lopp i Challengize regi:


Lopp 2022


Lopp 2023


コメント


bottom of page