top of page
  • Challengize team

Hur man kan minska kostnader för sjukfrånvaro

Att motivera anställda till att röra på sig är nyckeln till att minska sjukfrånvaro, eller öka frisknärvaro som vi säger.


Om du är ansvarig för företagets anställda, vet du hur sjukfrånvaro kan påverka verksamheten. Det påverkar produktivitet; uppgifter måste fördelas om, tidsplaner justeras och de som är på jobbet kan t.o.m. bli utbrända eftersom de måste täcka upp för andra och det kommer innebära finansiella kostnader. Bara i UK kostar sjukfrånvaro nästan 30 miljarder pund.


Sjukfrånvaro är en del av företagande, det vet vi, men kan absolut påverkas. Nyckeln till framgång? Få dina anställda att motionera lite mer.

Aktiva anställda är framgångsfaktorn till minskad sjukfrånvaro.Forskningen är tydlig. Även lite motion kommer motverka hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, stress, depression, sänka kolesterolvärden osv. Och ökad motion kommer även stärka ditt immunförsvar så du kan stå emot t.ex. Förkylningar. Och skulle du föreslå gemensamma aktiviteter kommer det även stärka teamkänslan internt.


Det är denna magiska formel vi på Challengize använder för att hjälpa företag över hela världen att minska sjukfrånvaron och öka produktivitet. Vi är en hälsopartner och erbjuder en komplett plattform; hälsoutmaningar, digitala hälsotips, föreläsningar på plats eller digitalt, gruppträning och även inspirerande lopp.


Dina anställdas hälsa är inte en kostnad. Det är en investering. Börja investera i din personal nu och öka frisknärvaron och ge produktiviteten en skjuts!


Vill du veta mer? Hör av dig så berättar vi gärna mer!


댓글


bottom of page