top of page
  • Challengize team

Hur en hälsoutmaning kan hjälpa till att skapa er företagskultur

Alla företag är unika. De anställda har speciella uppsättningar av värderingar, mål, attityder mm. Det kallas företagskultur, och alla företag har en.


Men så klart, inte alla företagskulturer visar sig på samma sätt och inte alla kulturer är positiva och hjälpsamma.


Hur som helst, en starkt företagskultur är avgörande om ett företag vill bli framgångsrikt. Och lite på oss, att engagera anställda i icke jobbrelaterade aktiviteter är ett fantastiskt bra sätt att göra det.


Hur kan en hälsoutmaning hjälpa till att skapa en företagskultur?


Den anpassas till individen

De gamla traditionella stegtävlingarna är inte bara lite småtråkiga, utan ganska orättvisa då de bara använder en parameter för att mäta prestation, oavsett ålder eller vad de gjort. Så funkar inte våra Challenges: poängen är personligt baserade på vem du är och vad du gjort. Det betyder att de som inte redan är frälsta kan tävla med de som är extrema atleter. Lite som ett golfhandikapp, men betydligt mer avancerat. Simmare, löpare, utövare av Crossfit. Alla får unika poäng.


De anställda får med sig en känsla av att alla har sina styrkor och svagheter, men tillsammans kan vi nå ett gemensamt mål.Laget före "jaget"

Varje företag har den där extrema sportfånen. Personen som tar semester för att springa maraton eller går upp 04:30 för att simma ett par kilometer. Vi tycker de är fantastiska, men våra Challenges handlar om laget före jaget. Det vinnande laget är inte det med flest extreme atleter, utan det laget som bäst engagerat samtliga lagmedlemmar, oavsett antal km eller gympass. Challengize är byggt för normala människor att motivera och inspirera varandra, och på så sätt få de mer aktiva anställda att peppa de mindre aktiva till en sundare livsstil. Och därmed får man ett bättre samarbete och förhållande mellan anställda.


Utveckla snacket i fikarummet

Glöm vädret och få folk att prata om mer intressanta saker. När hela bolaget är engagerade i en Challenge kommer de anställda lära sig saker om varandra och skapa bättre relationer. De kanske upptäcker ett gemensamt intresse i yoga, hittar en ny tennispartner eller börjar organisera lunchlöpning på egen hand. Eftersom en Challenge ofta tar 6-10 veckor att genomföra, ger det gott om tid att för de anställda att umgås bortom de vanliga jobbrutinerna.


Företagskultur är avgörande för er framgång. Och med våra Challenges kommer ni lyfta fram och premiera värderingar som respekt, team-spirit och vänskap. Utöver det kommer ett fokus på ett hälsosammare liv innebära en ökning av produktivitet bland de anställda.


Vill inte du påverka er företagskultur i rätt riktning? Kontakta oss så hjälper vi er.


Comments


bottom of page