top of page
  • Challengize team

Case: Rejlers hälsoutveckling

I början av 2017 gjorde vi om hela vårt utseende, bytte namn till Challengize och lanserade massa nya funktioner. En av dem var våra Hälsorapporter, som ger oss och våra kunder en mätbarhet och effekt på wellbeing, fysisk form, aktivitetsnivå och mycket mer. Rejlers, en av Nordens största tekniska konsultbolag, var en av de första kunderna att testa det nya systemet, och sedan dess har vi varit deras hälsopartner.


Inför att de gjorde sig redo för sin 4:e hälsochallenge, så tog vi en titt på en Health Points rapport från deras första Challenge.


Rejlers första Challenge

Rejlers är ett tekniskt konsultbolag som värderar hälsa och wellbeing. De har även en egen hälsoblogg som deras anställda driver (kolla in, den är häftig). Dom bad oss hjälpa dem med en hälsoutmaning, för att motivera deras anställda ännu mer. Och det blev en stor utmaning, med nästan 500 deltagare över hela landet.


Och det skapade ett himla engagemang. Tillsammans loggade deltagarna 47000km av fysisk aktivitet, detsamma som 1000 maraton. Hur häftigt är inte det?Hur blev resultatet?

Eftersom våra Challenges är utformade för att ha stor påverkan på hälsa och wellbeing, frågade vi deltagarna hur de mår och vilken nivå av fysiskt form de upplevde vid 3 tillfällen under deras Challenge. Med denna relativt enkla metod, kan vi mäta hur utvecklingen varit.Dessutom, kan vi även mäta motivation och engagemang. Vi kan se vilka lag som haft en negativ utveckling, och vilka företagsledningen och HR borde satsa lite extra på. Var en proaktiv insats skulle ha störst effekt. I följande diagram kan man tydligt se att ett lag inte hade samma positiva utveckling som resterande. Värt att undersöka.Varför spelar det roll?

Äntligen behöver man inte gissa, utan nu kan man mäta hur varje lag, enhet och företaget som helhet mår. För styrelse och ledningsgruppen blir det ett kvitto på vilken effekt en hälsosatsning haft, och för HR blir det ett verktyg för att kunna rikta proaktiva hälsosatsningar och få ut mest effekt av dem.Prova ni med!

Challengize är en perfekt hälsopartner för proaktiv och inspirerande hälsa. Vi kan erbjuda flera olika tjänster inom hälsa och team-building. Som våra hälsoutmaningar, löpcoaching, föreläsningar och innovativa lopp. Är du intresserad? Ta kontakt med oss idag.

Comments


bottom of page