top of page
April april Cheese top banner.jpg

Challengize Cheese Rolling

Välkommen till den första upplagan av Challengize Cheese Rolling den 2 juni kl 19.00 i Väsjöbacken i Sollentuna. 

Traditionen från Gloucester kommer (tyvärr inte) till Sverige!

Redan 1826 finns det noteringar om den första Gloucester Cheese Rolling i Cooper Hill utanför Gloucester, England. En tradition som sägs sträcka sig mer än 600 år bakåt i tiden. Tävlingen går ut på att en 3 - 4 kg tung Double Gloucester ost rullas ner för den185 meter långa och tokbranta Cooper Hill. Osten får ca 1 sekunds försprång innan de tävlande "springer" ner för backen för att försöka fånga den. Först ner helskinnad är vinnare av tävlingen...och osten så klart!

Vi kunde inte låta bli att luras lite på första april att denna lite halvtokiga tradition äntligen skulle få en svensk motsvarighet och att vi stolt skulle lansera första upplagan av Challengize Cheese Rolling torsdagen den 2 juni i Väsjöbacken i Sollentuna. Ett bra tag höll loppet på att bli en sanning, men vi fick inte tillräckligt med anmälningar. 

Upplev orginalet, the Gloucester Cheese Rolling, som är våra förebilder och hjältar! (ljud på)

Tack ni busglada som anmälde er, vi förstår er!

Upplägget i det drömmande aprilbuset som mycket väl hade kunnat bli sanning (åtminstonde i våra drömmar) det var att i första upplagan av Challengize Cheese Rolling skulle vi endast erbjuda 50 deltagare plats i två klasser, dam och herr. Överskottet från loppavgiften skulle då skänkas  till ett välgörande ändamål. Loppet var planerat att ske i Väsjöbacken i Sollentuna dit man enkelt kan ta sig både med buss och bil. Loppet som antagligen inte skulle bli lika extremt som i filmen ovan, skulle ske på deltagarnas egen risk med en förväntan om egen passande olycksfallsförsäkring / livförsäkring som täcker alla tänkbara skador som skulle ha kunnat uppstå under loppet.

Datum: torsdag 2 juni

Tid: start 19:00

Plats: Väsjöbacken, Sollentuna

Partners till Challengize Cheese Rolling (som var med på buset)

Vi är tacksam för alla som engagerar sig i loppet. Vill ditt företag vara med på detta roliga lopp och event hör av dig på info@challengize.com

RaceID logo.png
Logo_ut_black.png
Namnlös design (2).png
bottom of page